Képzelt napló

(képzelt napló a Janikovszky Éva: Hét bőr c. könyv alapján)

Március 31.
Szevasz Napló!
Bocs, hogy utoljára 6 hónapja írtam beléd, amikor a nagymamámtól kaptalak szülinapra. De már írok egy füzetet, amiben a rajvállakozásunkkal kapcsolatos dolgokat jegyzem le. Azért nem beléd írom, mert a nagymama azt mondta, hogy csak személyes, és nekem nagyon fontos dolgokat írjak beléd, hogy ha öreg leszek, örömmel vissza tudjalak olvasni. Most írok beléd, bár most sem történt semmi izgalmas, hacsak az nem, hogy ma utánam futott az utcán egy lány a c-ből. Egy ronda fél pár csíkos zoknit lóbált, ami ráadásul elég keménynek nézett ki. Azt kérdezte, nem én vesztettem-e el tegnap tesi óra után. Hát nem én. Nem is volt tesink. A lány dagi.

Április 4.
Szervusz Napló!
A lány neve Boglárka. És nem is dagi, csak egy picit duci. Voltunk diszkóban is. Bár én utálok táncolni. Szerencsére Boglárka is, így csak kóláztunk és beszélgettünk. Megbeszéltük, hogy legközelebb inkább cukrászdába megyünk.

Április 15.
Szervusz Naplóm!
Soha nem gondoltam, hogy a szerelem ilyen sokba kerül. Lassan elfogy az összes zsebpénzem, amit bélyegekre kuporgatok már egy éve. Lehet, hogy el kéne adnom néhány régebbi értéktelenebb bélyegem? Majd megkérdem Jocót, kell-e neki a Labdarúgó sor.

Április 18.
Ma este, miután hazakísértem Boglárkát, a játékterem előtt láttam egy újfajta Wartburgot. Most láttam először ilyet. Már egy ideje bámultam, mikor pont arra jött Jocó, és izgatottan mondta, hogy mégis megvenné a Labdarúgó sort. És észre se vette az ÚJ TÍPUSÚ WARTBURGOT! Nem tudtam, hogy Jocót ennyire érdeklik a bélyegek.

Április 19.
Érdekes, hogy az osztályban ennyi embert érdekeljen a bélyeggyűjtés. Eddig azt hittem én vagyok az egyetlen. Ma Ági behozta az öccse gyűjteményét, és arra kért, becsüljem meg, mennyit érhet. Mert el szeretné cserélni Matchboxra. Szép szeme van Áginak, és olyan kedvesen kért, hogy matekórán számolgattam a pad alatt a bélyegek árát. Szerintem azért mégiscsak dagi egy picit Boglárka. Ma nem is tudtam hazakísérni, mert matekórán nem tudtam az összes bélyeg Ági öccsének a gyűjteményéből átnézni.

Április 20.
Ma kipróbáltam magamon a bátyám AXE spray-ét. És működik!! Ragadnak rám a lányok! Zsuzsa jött oda hozzám földrajz óra előtt, hogy szerintem odaadja-e húsz forintért azt a marék külföldi bélyeget egy srácnak. Zsuzsa olyan szép lány, hogy inkább megvettem tőle én a bélyegeket, adtam érte 10 Forintot, és megígértem, hogy húszat még hozok. A bélyegek nagy része teljesen értéktelen, de Zsuzsa tényleg nagyon szép lány. Valahogy le kellene rázni Boglárkát, mert kieszi az embert a vagyonából. Utolsó órán elkéredzkedtem fogorvoshoz, hogy ne kelljen hazakísérni. Kicsit szégyellem magam.

Április 21.
A mai reggel botránnyal kezdődött otthon. A bátyám észrevette, hogy használom a spay-jét.
Irigy. De szerencsére még be tudtam magam fújni. Ma a nagyszünetben Jutka kért meg, ENGEM!, hogy mutassam meg neki a sakklépéseket, mert egy fogadást kötött. Hát elég butaság volt olyasmiben fogadnia, hogy három nap alatt megtanul sakkozni, de én azért igent mondtam. Nem bántam meg. Már délután elkezdtük az edzéseket, és Jutka nagyon gyorsan fejlődik. Én lányban még ilyen okosat nem is láttam! Közben sokat beszélgettünk, meg röhögtünk. Nagyon jól éreztem magam, és Jutka szépen nevet. Azt hiszem, veszek magamnak egy AXE-spray-t.

Április 22.
Jutka egy őstehetség a sakkban, és a legklasszabb lány az egész osztályban, de lehet, hogy az egész iskolában! Nagyon sokat fejlődött két nap alatt a sakkban. Ráadásul holnap, szombaton Jutkáéknál ebédelek. A szüleim kimennek a telekre, de én nem hagyhatom cserben Jutkát. Mert az szemétség lenne. Meg, azt hiszem, sokkal jobb beszélgetni Jutkával sakkozás közben, mint kapálni a kertben.

Április 23
Ma Jutkával nagyon keveset sakkoztunk, pedig holnap már vasárnap. De nagyon sokat beszélgettünk, és rettentő jól éreztem magam. Azt hiszem szerelmes lettem belé. De nem nagyon mertem megmondani

Április24.
Ma már együtt járok Jutkával. Megmondtam neki reggel, mikor találkoztunk, hogy ha elveszti a fogadást, az az én hibám. Nem készítettem fel eléggé, mert beleszerelmesedtem aközben, míg tanítottam, és nem tudtam odafigyelni a sakktanításra rendesen. Erre ő megnyugtatott, hogy nincs is fogadás, csak kitalálta, mert szimpatikusnak talált, és kellett valami indok, hogy találkozzunk. És, hogy mostantól akár járhatnánk is. Este még átmentünk ketten Ágiékhoz, az öccse bélyegalbumával, amit átszámítottam Matchboxra. Tettem egy szerintem kedvező ajánlatot, hogy én is szívesen megvenném, de Ági valamiért elég morcos volt. Lehet, hogy kevesellte az albumért a tíz Machboxot? Pedig szerintem annyit ér.

(Katona Soma 7. osztályos tanuló 2010.)