Magyarázom a bizonyítványom (3.)

(humoreszk)

Fizikából érthetetlen módon van 2-es a bizonyítványomban, mert szóbeli feleléseim közül nem vették figyelembe, hogy én nem csak, hogy elmagyaráztam az aznapi témát, hanem kísérletekkel is bizonyítottam. Na már most arról tényleg nem tehetek, hogy a tanár úr nem hogy a feleletemből, de még a kísérletemről sem hallott soha. Hiszen ő egy művelt értelmiségi ember, de megkérdőjelezem, vajon az egyetemen mit tanult, ha nem az én feleletemet.

Ja a matek,na igen. Ez a Pitagorasz tétel miatt van, mert igazából az ismeretlen egyenlethez az égvilágon semmi köze, hát én ezt megcáfoltam, és számomra egyértelmű,hogy Pitagorasz ugyanolyan ismeretlen, mint az egyenlet.

Aha történelem. Arról aztán végképp nem tehetek, hogy Mária Terézia nem az egri várat védte, és Zrínyi Ilona még meg sem született a honfoglalás alatt. De még is úgy gondolom, a személyeket nehéz megjegyezni, és hozzácsatolni egy évszámhoz. Ha így kell tanulni, a történelemkönyv miért nem csak számjegyekből áll.

Ó igen torna, na de kérem, én beteg vagyok, a lábam, gyógycipőm van, de mégis futnom kell, kötelet mászni, hát ezzel a testtömeggel jobb ha leülök, nem bírom el magam. Nem megy!

Elfelejtettem, nem lesz többet iskola, majd szólnak, ha úgy gondolják, bemehetek, mert ugye az érveimet felülvizsgálják, hátha igazam van.

Ötvös Nikolett 8. osztály (2016.)