A hűtőszekrény-lény

(humoreszk)

Testfelépítése igen zömök, erős. Tömege változó, ám az bizonyos, hogy aki egymaga próbálja megemelni, kudarcot vall, feltéve, ha nem egy „erősember-verseny” résztvevője. Egyik alfaja a mini, vagy más néven kis hűtőszekrény. Erre a fent említettek nem vonatkoznak. Abban viszont hasonlítanak, hogy egy ajtóból, egy vázból, és (az üreges részükön) polcokból állnak.

Némelyiket megtámadja egy fagyasztónak, vagy más néven mélyhűtőnek nevezett parazitalény, mely a hűtő energiáját fogyasztja. Az ilyen élősködőkben az is bosszantja a szegény gazdaállatot, hogy szerepét nemcsak hogy utánozza, jobban is csinálja, mivel hűtőkapacitása meghaladja az eredetiét. (Vannak nem élősködő fagyasztók is, de azokra most nem térnék ki.)

Élőhelyeik: az otthonaink és bizonyos tartásukra szakosodott üzletek (pl.: Euronics). Mi, emberek haszonból tartjuk, mivel belső üregébe helyezett ételeinket hűvös testhőmérséklete miatt megóvja a romlástól egy ideig. (Ha ez az idő lejár, jöhet a kétségbeesett takarítás, hogy a rohadt gyümölcsök és a penészes sajtok nyomtalanul, és szagtalanul eltűnjenek.)

Általában barátságos természetű, de olykor igazán kínzó tréfát űz az emberekkel. Ezt oly módon kivitelezi, hogy, amikor a szegény áldozat megéhezik, hívogatóan, sok földi jót ígérve csalogatja. Majd mikor a gyanútlan személy kinyitja ajtaját, minden finomságot gondosan elrejt, és csak a 3 napos, száraz nokedlit, a penészes tetejű csemegeuborkát, és néhány repedt tojást hagy szem előtt. Nem tudja ő, milyen a korgó has, a kopogó szem? Honnan is tudhatná, hiszen áramon él, és ha olykor szünetel is a szolgáltatás, mély álomba merül. Ilyenkor előfordul, hogy leolvad benne a jég, és csúszós akadálypályává változtatja a konyhánkat, spejzunkat. Természetesen piszkát nem ő takarítja fel, hanem gazdája.

Ám hiába a gonosz tréfák és sok macera, mi azért szeretjük

Kupi Rebeka 8. osztály (2017.)