A repülő

(tárgyak emberszerepben)

Egy napfényes tavaszi napon érkeztem meg új családomhoz. A gazdám, Ákos kilencedik szülinapi ajándéka voltam. Nagyon boldog volt, amikor meglátott! Nem is csoda! Ki ne örülne egy ilyen csillogó, piros-sárga műanyag repülőnek! A nap végén Ákos polcán találtam meg a legjobb leszállópályát. Nagyon jól aludtam!
Reggel, amint felébredtünk, azonnal egy amatőr leszállást akartunk végrehajtani, de sajnos a navigáció nem volt tökéletes, ezért a váza a földön végezte, darabokban. Ettől kezdve csak a kertben játszhattunk. Én nem bántam, a szabadban sokkal több a leszállópálya! A legbonyolultabb trükkünk a hátra dupla hurok volt. Néha a dupla hurokból szimpla bukás lett, és én fejjel a földnek csapódtam. Ilyenkor Ákos felvett, leporolt, és kezdtük elölről a játékot. Csak egy baj volt az új családommal, a szomszéd kutya, Rex. Ő rettentő fenyegetést jelentett, hiszen minden átrepülő játékot gondolkodás nélkül széttépett. Bevallom, féltem is tőle, hogy egyszer én is átszállok véletlenül. A félelmem 3-4 hónap múlva sajnos valóra vált. Ákos barátja Bendi átjött játszani. Egész jó volt a buli, ám Bendi figyelmetlenségből túl erősen, és rossz irányba dobott meg. Úgy szálltam, mint a szél, és becsuktam a szemem, élveztem a repülést. Ez lett a vesztem! Átszálltam a kutyához. Rex fogai között tértem magamhoz. Éles fogak marcangoltak. A szomszédból rémes kiáltásokat hallottam:
– Jaj de ügyetlen vagy Bendi! Ő a kedvenc játékom! – üvöltötte Ákos.
Klári néni, a szomszédunk sietett a segítségemre. Sajnos már későn! A szárnyaim eltörtek, harapásnyomok csúfították karcsú törzsemet. Röpképtelen lettem! Klári néni visszaadott a gazdámnak.
Ákos első útja a nagypapájához vezetett, aki köztudottam egy ezermester, mindent meg tud javítani. Szerencsére engem is megjavított! A szerelés után megint tudtam Ákossal játszani. Persze Rex területét messze elkerülöm azóta is!
A mai napig hálás vagyok a gazdám nagypapájának, hogy megmentette az életemet! Ha beszéltek vele, adjátok át neki üdvözletemet.
Egyszer gyertek el hozzánk vendégségbe, repülőzhetnétek velünk egy jót!

Nagy Ákos 5. osztály (2015.)