Az ellenőrző

( humoreszk)

Az ellenőrző a ma ismeretes Tejútrendszernek legnagyobb fekete lyuka. Hihetetlen mennyiségben képes elnyelni bizonyos beírásokat és különböző jegyeket. Rendkívüli kapcsolatban van egy bizonyos tanár nevű fajjal,aki előszeretettel emlegeti, majd használja azt. Brutális pusztításokat tudnak ketten együtt művelni. Folyamatosan lesben állnak, és a meglepetés erejével lecsapnak. Sokszor maga az áldozatuk sem tudja miért. Iszonyatosan óvatosnak kell lenned, különben elkapnak. Valamilyen szinten elég fájó dolog ez, hiszen az ellenőrző a tied,minden egyes nap veled van, mégis valahogy nem nagyon szimpatizáltok egymással, holott akár barátok is lehetnétek. Ám nincs mit tenni,ő az ellenséget választotta…

Az igazi kérdés itt az, hogy hogyan védekezzünk ellene:

1. A legegyszerűbb az, ha messziről elkerüljük mindkettőt. Sajnos ezzel együtt jár az, hogy az iskolát is elkerüljük, de jobb félni, mint megijedni.

2. Kerüljük el az ellenőrzőt. Ennek számtalan módja lehet: például egy csinos kis csukló mozdulattal véletlenül bedobhatjuk az ágy mögé, vagy akár előfordulhat, hogy a fiókunk legmélyén kavargó örvény rántja le magával.

3. Kerüljük el a tanárt. Ez az a pont, ami meglátásom szerint nem igazán kivitelezhető, ám az ügyesebbek megpróbálhatják.

De igazából, egész egyszerűen a legkönnyebb az, ha tanulsz és befogod a szád.

Luna Liliána 8. osztály (2018.)